Вицепрезидентът по спортните въпроси на Барселона Хосеп-Мария Бартомеу обяви, че Тито Виланова ще води отбора и през следващия сезон. В същото време шефът добави, че няма да бъдат правени сериозни промени и ядрото на състава ще си остане същото.

Вчера в каталунските медии се завъртяха спекулации, че Виланова ще се оттегли след края на сезона заради здравословното си състояние. Слуховете се засилиха след обявената пресконференция на 44-годишния специалист за петък (26 април) от 15:30 часа българско време.

"Тито Виланова ще води отбора и през новия сезон. Вярваме в него, не беше лесен преходът, но се справи добре", коментира Бартомеу в интервю за радио „Каталуня”.

"Това не е краят на един цикъл. Тук има структура и продължителност. Не е като през 2003 година, когато трябваше да доведем деветима нови играчи. Тук имаме ядро, на което трябва да се направят някои промени. Не си представям Барса без Меси, Шави, Иниеста, Пике, Бускетс…", допълни шефът на каталунците.

„Неймар има договор със Сантос и нямаме основания да смятаме, че иска да си ходи. Ако имаше, щяхме да се опитаме да го привлечем. Валдес каза, че си тръгва през 2014 година, което не значи задължително, че ще напусне това лято”, каза още Бартомеу.

"Изненада? Защо не? Не сме отписали реванша. В Мадрид вярват, че могат да направят обрат и ние също вярваме. Тези футболисти са способни на всичко", коментира босът очакванията си за реванша срещу Байерн в полуфиналите на Шампионската лига.