Германският национал Юлиан Вайгъл е трансферна цел №1 на Барселона за следващото лято, но Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола и Реал (Мадрид) ще бъдат сериозна конкуренция на каталунците за халфа, твърди „Ас”.

21-годишният полузащитник наскоро продължи договора си с Борусия (Дортмунд) до лятото на 2021 година, но изглежда това не спира мераците на големите клубове към младата звезда. Босовете на Барса искат на всяка цена да привлекат Вайгъл като допълнение на Серхио Бускетс за втори дефанзивен халф. На тази позиция към момента треньорът Луис Енрике използва Андре Гомеш и Серхи Роберто.

Бившият наставник на Барса и Байерн Хосеп Гуардиола също отдавна е впечатлен от качествата на Вайгъл и би искал да го има в състава на Манчестър Сити. Испанеският специалист вече е информирал техническия директор Чики Бегиристайн за намеренията да привлече немския национал.

Реал (Мадрид) също проявява интерес към полузащитника на вестфалци, който има 4 мача с националния тим на Германия. Борусия (Дортмунд) привлече халфа през 2015 година от Мюнхен 1860 и той има вече 45 участия за „жълто-черните” в Бундеслигата.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА