Барселона спечели Суперкупата на Испания, след като победи с 3:0 в реванша Атлетик Билбао на „Ноу Камп”. Барса записа общ резултат от двата мача с баските 5:1 с което на практика си гарантира четвъртия трофей през тази година.

Официален дебют за каталунците направи новата звезда на тима Златан Ибрахимович, който дойде от италианския шампион Интер. Барселона бе абсолютен господар на терена и напълно заслужено стигна до победата в този двубой.

Барса успя да поведе в 50-ата минута на двубоя, когато Ибрахимович пусна на Меси, а той се справи със защитник на гостите и вкара.

Натискът на домакините продължи и след около десетина минути капитанът Карлес Пуйол нацели гредата след удар с глава. В 67-ата минута Дани Алвеш успя да спечели дузпа за Барса, а наказателният удар бе успешно реализиран от Лионел Меси, който прати топката в горния ляв ъгъл на Ираисос.

Крайното 3:0 за Барса оформи Боян Къркич, който в 72-ата минута се възползва от груба грешка в защитата на баските и направи резултата класически./БЛИЦ