Барселона замина за Мюнхен, където ще гостува на Байерн в първи полуфинален мач помежду им от Шампионската лига. Баварците посрещат каталунците утре вечер от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена”.

В самолета за баварската столица се качиха голяма част от близките роднини на играчите. Заедно с френския бранител Ерик Абидал в самолета се качи неговата съпруга, а също така и братовчед му Жерар. Водачът на групата на Барселона бе президентът Сандро Росей. С тима заминаха още някои от директорите в клуба.

Междувременно спортният директор на каталунците Андони Субисарета разкри, че звездата на отбора Лионел Меси е напълно готов да играе в Мюнхен. Аржентинецът не взе участие при трудната домакинска победа над Леванте (1:0) през уикенда в Примера дивисион, след като продължаваше възстановяването си от контузия.

„Меси се намира в добро състояние и ще може да играе, въпреки че не премина медицински прегледи. Треньорското ръководство трябва да вземе решение дали ще играе. Знаем колко е важен той за нашия отбор. Ще преценим обаче дали ще може да играе“, заяви спортният директор на каталунците.

„Байерн е много силен отбор. Предстоят ни два изключително тежки мача срещу един много класен състав. Ние сме спокойни от преднината в първенството и може да се концентрираме изцяло върху мачовете срещу Байерн. Сега настъпи кулминационния момент в годината. Докато математически не станем шампиони, не може да празнуваме. Примера дивисион е най-важното състезание за нас“, допълни Субисарета.