Барселона е футболният отбор с най-големи приходи през изминалия сезон 2014/15, съобщава реномираното американско икономическо издание „Форбс”.

Каталунците достигат границата от 600 милиона евро приходи. Никога преди това не е постигано от друг футболен клуб в рамките на един сезон. Причината за рекордния резултат на испанския гранд е требълът и по-скоро титлата в Шампионската лига, носеща 57,9 милиона евро допълнителни приходи. За сравнение, през сезон 2013/14 приходите на тима бяха 530 милиона евро.

На второ място е вечният враг на каталунците Реал (Мадрид) с приходи в размер на 560 милиона евро, а на трета позиция е Манчестър Юнайтед с 540 милиона евро, въпреки че не участва в европейските клубни турнири през сезона.

От следващия сезон Барселона ще получава 60 милиона евро повече приходи от новия си договор с Qatar Airways, който само трябва да бъде подписан от новия президент. Предстои и подновяване на договора с американския концерн за спортна екипировка Nike, което ще увеличи още повече приходите на каталунците.