Барселона ще бойкотира срещата на Испанската футболна федерация, която трябва да определи мястото за провеждане на финала на Кралската купа. Каталунците са взели решението заради тендециозното отношение на съдиите към тима през този сезон.
 
“Решихме да не присъстваме на събранието на Федерацията в знак на несъгласие. Нашите аргументи така и не бяха взети под внимание, така че ще приемем решението”, заяви говорителят на “блаугранас” Тони Фрейша.
 
Каталунците са бесни на съдиите, като последният повод за това е отстраняването от игра на Жерар Пике при победата с 3:1 над Спортинг (Хихон) в мач от Примера дивисион в събота. След срещата испанският национал обяви, че реферът преднамерено му е показал червен картон. Клубът ще обжалва наказанието на бранителя.
 
Решението за мястото на провеждането на финалния мач за Кралската купа между Барселона и Атлетик (Билбао) вече бе отлагано веднъж, тъй като двата клуба имаха разминаване за стадиона. Вицепрезидентът на испанската федерация Жоан Гаспарт обяви, че ако не бъде взето решение на днешната среща, ще бъде теглен жребии.