Испанският национал Давид Вия ще премине от Барселона в Атлетико (Мадрид), съобщи официалният сайт на каталунците. Сумата по сделката е на обща стойност 5,1 милиона евро.
 
„Блаугранас“ ще получат сега 2,1 милиона евро. Ако Вия остане при „дюшекчиите“ и през следващия сезон, мадридчани ще платят още 2 милиона евро. Нов 1 милиона евро Барса ще получи, ако нападателят играе за Атлетико и през сезон 2015/16.
 
Освен това в договора за трансфер има клауза, според която Барселона ще получи 50% от сумата при следващ трансфер на Давид Вия.
 
На официалния си профил в „Туитър“ Атлетико (Мадрид) уточни, че договорът още не е подписан, но това ще стане, след като 31-годишният испански национал премине успешно медицински прегледи.
 
Развитието на сделката между Барселона и Атлетико (Мадрид) е изненадваща. За сериозен претендент за подписа на Вия се считаше Тотнъм, докато каталунците пък се надяваха нападателят да бъде част от сделка по привличане на Уейн Рууни.
 
На „Висенте Калдерон“ Давид Вия ще трябва да замени колумбийския голаджия Радамел Фалкао, който беше продаден от „дюшекчиите“ на новака във френската Лига 1 Монако.