Барселона е само на крачка от поредния трофей в богатата си клубна витрина. Испанският гранд елиминира Атлетико (Мадрид) в луд полуфинален сблъсък от турнира за Купата на краля. Барса не можа да спечели реванша, който завърши след много нерви 1:1. След успеха с 2:1 на "Висенте Калдерон" в първата среща преди седмица обаче тимът на Луис Енрике достигна до финала с общ резултат 3:2. 

Каталунците ще участват за 39-и път в последната битка за отличието, което е изравнен рекорд на Реал (Мадрид). До момента те са спечелили 28 и са загубили 10 финала. Под ръководството на Луис Енрике тимът триумфира в последните два финала, но никога не са ликували три пъти поред.

Атлетико имаше нужда от чудо, за да отстрани съперника и беше на път да го постигне. След разменени атаки и няколко положения се стигна и до първото попадение. 
В 43-ата минута Луис Суарес откри резултата и взриви препълнените трибуни на "Ноу Камп" - 1:0. Преди това Лео Меси направи фантастичен рейд до пеналта на "дюшекчиите" и буквално "счупи" кръстовете на половин дузина съперникови играчи, преди да стреля силно. Моя изби с мъка топката, но точно в краката на Канибала, който нямаше как да сбърка при добавката. Суарес вече има общо 23 гола от началото на сезона, 4 от тях са само за Купата на краля.

В срещата имаше и доста нерви.  Двата тима завършиха с намалени състави – Барса с 9 души, а Атлетико – с 10. В 57-ата минута беше изгонен за втори жълт картон Серхи Роберто от домакините, а в 12 по-късно преждевременно го последва и Яник Ферейра-Караско от гостите. Малко след това съдиите отмениха несправедливо заради измислена засада гол на Грийзман.

В 77-ата минута само напречната  греда спаси „дюшекчиите“от втори гол след отлично изпълнение на Лео Меси от пряк свободен удар. Секунди по-късно при ответната атака Кевин Гамейро си заработи дузпа. Френският национал на Атлетико нахлу в наказателното поле, където беше посрещнат с шпагат от Жерар Пике. Главният съдия Хесус Хил веднага посочи „бялата точка“, но многобройните повторения показаха, че дузпа няма. Гамейро се нагърби с изпълнението, обаче изпрати топката в гредата и оттам в трибуните.

В 83-ата минута Кевин изкупи грешката си, след като изравни резултата. Защитата на Барса направи неуспешен опит за изкуствена засада, от което се възползва Антоан Грийзман. Той проби отдясно и подаде остро към оставения пред празната врата Гамейро, който без проблеми вкара за 1:1.

Секунди преди изтичането на редовното време Барса остана с 9 души на терена. Суарес при борба за висока топка удари с лакът Коке и беше изгонен с втори жълт картон. Сега уругваецът ще пропусне финала, който е на 27 май. 

В спор за трофея Барса ще излезе срещу победителя от сблъсъка Селта-Алавес, който е утре. Първата среща завърши 0:0.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН