Испанският гранд Барселона Барселона може да бъде обявен в несъстоятелност до края на следващата седмица, ако не намали средствата за заплати със 190 милиона евро, съобщава RAC1.

Преговорите за намаляване на възнагражденията започнаха в петък със среща между адвокатите на клуба и играчите.

Споразумение с футболистите за допълнително намаляване на техните възнаграждения с 30% трябва да бъде постигнато до 5 ноември. В противен случай клубът рискува да обяви фалит през януари.

Най-тревожна е ситуацията с голямата звезда Лионел Меси. Ако аржентинецът реши да не подновява договора си, клубът ще бъде задължен да му плати бонус до края на контракта му.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Пандемията засегна особено тежко Барселона. Клубът зависи от туризма и сега всички тези приходи са загубени, ситуацията не е много удобна, трябва да възприемем идеите на предишния съвет, за да намерим начин за справяне с проблемите, пред които сме изправени", разясни ситуацията временният президент Карлос Тускетс, поел поста след оставката на Хосеп Мария Бартомеу и съвета на директорите.

Доходите на клуба намаляха най-вече заради пандемията от коронавирус. Вследствие на мерките за сигурност официалните клубни магазини и музеи претърпяха сериозни загуби, а наскоро наградният фонд за участие в Шампионска лига също бе намален.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА