Барселона отговори бързо на нападките на своя бивш футболист Ерик Абидал. Защитникът нападна каталунците за отношението им по време на възстановителния му период след трансплантация на черен дроб.

Преди време Абидал благодари на ръководство за помощта, която му е оказана, но сега нападна президента Сандро Росел и помощниците му.

"Не става въпрос за пари, а за отношение. Когато бях болен, от Барса не ми плащаха. Исках да остана, защото ми харесваше. Сега съм в Монако и всичко е наред", заяви французинът.

Отговорът на клуба не закъсня. „„Барселона няма никакво отношение по изказаните обвинения. През януари 2012 г., въпреки отложената с два месеца операция на Абидал, му предложихме нов договор, включващ и сериозен бонус. През март обаче, когато заболяването се завърна отново, клубът не пожела да разтрогне договора, въпреки че в него имаше такава клауза. По взаимна договореност той беше прекратен до момента, в който на Абидал отново щеше да му позволено от лекарите да играе. В течение на този период на футболиста му беше изплащана заплата, а след завръщането в първия тим, той получи и пропорционална на контракта му сума. През юни 2013 г., когато договорът му изтече, клубът и Абидал се разбраха да се разделят по взаимно съгласие“, пише в съобщение в официалния сайт на Барселона.