Барселона отбеляза 20-годишнината от спечелването на Купата на европейските шампиони с грандиозно тържество. Христо Стоичков се завърна на "Камп ноу" за празника, заедно с почти всички съотборници от легендарния "Дрийм тийм".

През 1992-ра каталунците биха Сампдория на "Уембли" с незабравимия гол на Роналд Куман от свободен удар за 1:0 в 111-ата минута. А Камата асистира за попадението и завърши турнира с 4 гола. Според сценария за празничната вечер "Дрийм тиймът" се качи във ВИП ложата при президента Сандро Росел, а после героите слязоха на терена за почетен шпалир от настоящите играчи. Освен Стоичков там бяха Куман, Мигел Анхел Надал, Хосе Мари Бакеро, Гилермо Амор, Андони Гойкоечеа, Алберт Ферер. Именно Роналд излезе последен от тунела на „Камп Ноу” преди почетната обиколка на легендите. Тунелът на "Камп ноу" беше обвит в огромни триумфални снимки на играчите от четирите сезона, в които беше покорена Шампионска лига.

До последно не беше сигурно участието само на Чики Бегиристайн, Хосеп Гуардиола, Алесанко, Хулио Салинас, Нандо и архитектът на триумфа от 1992-а Йохан Кройф. След официалната част се игра мач от традиционния турнир за купата "Жоан Гампер". Съперник на Лионел Меси и компания отново беше Самподрия.

3_24.jpg