Днес Тито Виланова бе представен официално като новия старши треньор на Барселона. 42-годишният каталунски наставник заема мястото на напусналия Хосеп Гуардиола.

"Много е трудно да застанеш начело на Барселона след толкова успешен етап. Искам да благодаря на Гуардиола, че ме направи част от този отбор. Благодаря, Пеп", започна Виланова.

"След мача с Челси Гуардиола съобщи на мен и на клуба, че иска да си почива следващата година. Срещнах се с Андони, Пеп и президента. Предложиха ми да поема тима. Помолих за малко време за размисъл и след това реших", разкри Тито.

"Отношенията ми с Пеп са много добри. Ако не беше той, нямаше да съм тук. С Пеп работихме съвместно и много от решенията взимахме заедно. Затова няма да има радикални промени и няма да се разграничавам от изграденото", увери той и допълни, че Дани Алвеш и Сейду Кейта остават в отбора.

"На този етап се стремим да привлечем ляв бранител и централен защитник. В нападение като цяло не се нуждаем от никой нов. Чакаме Абидал да се възстанови. Той е част от семейството на Барселона", отговори Виланова на въпрос за селекцията на отбора.

Новият наставник не пожела да разкрие трансферните цели като имена и разкри, че все още не е готов щабът с неговите помощници.