Срещата обаче не започна никак добре за Барса, след като "баските" откриха резултата чрез Токеро още в 9-ата минута. След това в 18-ата и 24-тата минута Самуел Ето*о на два пъти имаше шанс да изравни, но беше разколебан от Аморебиета и Ирайсос.

Барса тотално превъзхождаше съперника и логично успя да изравни още преди почивката. Това се случи в 31-ата минута, когато Яя Туре премина през Токеро, Йоренте и Орбаис и със страхотен шут с десния крак прати топката в мрежата за 1:1. В последната минута на първата част бразислкият бранител Дани Алвеш проби отдясно и стреля опасно, но топката премина на сантиметри покрай вратата.

След паузата "каталунците" натикаха противника в собственото му наказателно поле и успяха да си осигурят победата само за 10 минути между 55-ата и 64-ата. Първо след силен удар на Ето*о стражът на "баските" Ирайсос изби, но топката попадна у Меси, който в 55-ата минута с бомбен изстрел вкара за 2:1 в полза на Барса. Три минути по-късно аржентинецът асистира на Боян Къркич, който разстреля Ирайсос за 3:1, а в 64-ата минута Шави реализира директно от фаул, отсъден за нарушение срещу Меси, за да бъде оформено крайното 4:1 в мача.

Така Барса успя да спечели за рекорден 25-и път в историята си Купата на краля. ЗЗа последно "каталунците" бяха печелили купата през 1998 година. Трофеят бе връчен лично от кралят на Испания Хуан Карлос, който по принцип е фен на кръвния враг на Барселона, а именно Реал Мадрид. /БЛИЦ