Барселона получи награда за "Европейски клуб на 2011 година" от Европейската клубна асоциация, съобщи сайтът на каталунците. Призът се дава заради "невероятните резултати през изминалия сезон в националните и в европейските турнири".

За Барса това е второ отличие само в рамките на два дни, след като бяха обявени за най-добър отбор в света от Международната федерация по футболна история и статистика.

Европейската клубна асоциация обяви още трима призьори в различни категории. Спортинг (Брага) получи наградата за "Спортен прогрес през 2011 година". Португалският тим влезе за първи път в групите на Шампионската лига, където завърши на трето място, след което продължи участието си в Лига Европа и стигна до финал.

Наградата за "Най-голям не спортен успех на 2011-а" отиде при азербайджанския ФК Баку заради основаването на нова детска школа, в която място намериха 400 млади футболисти.

Последното отличие за "Социална отговорност" грабна Селтик заради своята програма насочена към приобщаването към футбола на деца със синдром на Даум.