Спечелилият требъл Барселона обяви рекордни приходи от 608 милиона евро за сезон 2014/15. В същото време обаче и дълговете на каталунците са се повишили за първи път от четири години – от 287 на 328 милиона евро.

Причината за рекордния резултат на испанския гранд е требълът и по-скоро титлата в Шампионската лига, носеща 57,9 милиона евро допълнителни приходи. За сравнение, през сезон 2013/14 приходите на тима бяха 530 милиона евро, което бе предишното най-добро постижение в историята на клуба.

Победителят в Шампионската лига за изминалия сезон плаща вече и по-големи заплати на звездите си Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар и компания. Парите за заплати на „Камп Ноу” са се повишили от 254 до 352 милиона евро. Въпреки това след плащане на всички данъци Барса отбелязва печалба от 15 милиона евро.

От следващия сезон Барселона ще получава 60 милиона евро повече приходи от новия си договор с Qatar Airways, който само трябва да бъде подписан от новия президент. Предстои и подновяване на договора с американския концерн за спортна екипировка Nike, което ще увеличи още повече приходите на каталунците.