Испанският шампион Барселона се издъни у дома срещу Малага в двубой от 12 кръг на Примера. Каталунците, които бяха без Лео Меси и Луис Суарес, завършиха 0:0 срещу средняка, а гостите получиха два червени картона.

Футболистите на Луис Енрике атакуваха масирано през цялата среща, но така и не успяха да стигнат до попадение. Играчите в червено-синьо отправиха цели 26 изстрела, но едва 6 в очертанията на вратата.

Неймар и Жерар Пике пропиляха най-чистите положения, а бразилецът не се справи със задачата да поведе тима при отсъствието ан колегите си от атакуващото трио. Карлос Камени пък изби удар от 3 метра на Рафиня.

Гостите от Малага получиха два червени картона, но и това не помогна на Барселона. Диего Йоренте бе изгонен директно за ужасяващо влизане в краката на съперник, а в края на мача съдбата му последва Хуан Карлос. Реферът на двубоя даде 8 минути продължение, които каталунците не успяха да оползотворят.

Барселона е на второ място в класирането с 26 точки и мач повече от лидера Реал (Мадрид), който има 27 и тази вечер гостува на Атлетико (Мадрид). Севиля е плътно зад Барселона с 24 точки. Малага пък заема десето място с 16 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК