Барселона победи с 3:1 Атлетик (Билбао) в реванша от 1/4-финалите за Купата на краля и очаквано продължава защитата на трофея. Каталунците изиграха слабо първо полувреме, в което Иняки Уилямс даде аванс на баските - в 12-ата минута след асистенция на Ариц Адурис. Гостите дори имаха още шансове, но ги пропиляха.

След почивката Лео Меси и компания се посъбудиха и започнаха да демонстрират класата си. Изравнителното попадение не закъсня. В 53-ата минута Луис Суарес направи 1:1 и това успокои домакините, които бяха спечелили първата среща с 2:1.

Каталунците стигнаха до успеха и тази вечер на "Камп Ноу", след като късни голове отбелязаха Жерар Пике и Неймар. Защитникът направи 2:1 в 81-ата минута, засичайки с глава отлично центрираната топка от Даниел Алвеш. При този резултат баските се нуждаеха от два гола, за да елиминират Барселона. Гостите бяха безсилни, а и в края Неймар окончателно ги отказа. В 90-ата минута бразилецът нахлу на скорост фронтално срещу вратата на Атлетик (Билбао) и изпрати топката неспасяемо под гредата - 3:1.

На полуфиналите се класира и Селта, който успя да елиминира Атлетико (Мадрид). В четвъртък са останалите реванши от четвъртфиналите: Лас Палмас - Валенсия (1:1 в първия мач) и Мирандес - Севиля (0:2). Жребият за полуфиналите е в петък.