Барселона се разправи с шампиона на Англия Лестър в двубой от "Интернешънъл чемпиънс къп". Срещата се проведе на "Френдс Арена" в Стокхолм и приключи с успех за каталунците с 4:2.

Двата тима си размениха по едно полувреме, като испанците доминираха през първата част, а "лисиците" показаха класа през втората.

Лео Меси намери по отличен начин Мунир, който откри резултата в 6-ата минута, а головата машина Луис Суарес направи 2:0 в 34-ата след индивидуален пробив в наказателното поле. До края на полувремето Мунир записа за втори път името си сред голмайсторите и направи резултата класически.

Лестър се върна в мача с две попадения в началото на втората част. Ахмед Муса се разписа на два пъти в 48-ата и 65-ата минута, с което върна интригата. Барселона подпечата победата си с гол на Рафа Муйса в 84-ата минута.

Успехът е втори за каталунците в контролите след 3:1 над Селтик преди дни. На Барса предстоят контроли с Ливърпул на 6 август и със Сампдория на 10-и, преди Меси и компания да излязат срещу Севиля за Суперкупата на Испания - 14 и 17 август.