Лидерът в Испания Барселона записа победа с 2:1 над Валенсия на своя стадион и се съвзе от шока от отпадането от Шампионска лига. Каталунците направих и решителна крачка към титлата, след като надиграха "прилепите", които са трети в класирането. Тимът на Ернесто Валверде има 82 точки от 32 мача, докато втория Атлетико (Мадрид) е с 68 от 31 мача. До края на каталунците имат да изиграят шест двубоя. 

Меси и компания трудни влязоха в срещата и Валенсия имаше преимущество през първите 10 минути. Барса обаче успя да поведе в 15-ата минута, а голът успокои тима. Коутиньо блесна с отлично подаване за Луис Суарес, който сам срещу вратаря насочи в близкия ъгъл - 1:0. 

Валенсия имаше две възможности през първата част, но така и не успя да ги реализира. В началото на второто полувреме пък интригата бе убита. Юмтити бе изпуснат при изпълнение на корнер и с глава вкара за 2:0.

Меси и Иниеста пропуснаха да направят преднината на каталунците още по-комфортна. 

В 87-ата минута ситуацията се завърза малко, след като Дембеле събори нападател на Валенсия, а съдията посочи бялата точка. Даниел Парехо бе точен и направи 1:2. 

Валенсия обаче нямаше време да стигне до изравняване и в крайна сметка Барселона се поздрави с успех и три точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН