На 99,99% сигурният финалист в Шампионската лига и шампион на Испания Барселона проявява интерес към две от звездите на Фенербахче, който се бори за шампионската титла в Турция.

Скаут на каталунците е бил специален гост на “фенерите” по време домакинството им през уикенда в градското дерби с Истанбул ББ (2:0). Според един от най-авторитетните футболни сайтове Goal.com Луис Гонсалес, който е скаут на Барселона, е наблюдавал бразилския национал Андре Сантош и Гьокхан Гьонюл от Фенербахче.

И двамата футболисти играха цял мач за “фенерите” при успеха над Истанбул ББ, като Гьонюл дори асистира за първи гол малко преди почивката с центриране към Алекс. 25-годишният външен защитник е един от най-добрите играчи в турското първенство и има договор с гранда от Истанбул до 2014 година. Гьонъл неведнъж е споделял, че един ден иска да заиграе в едно от големите европейски първенства. През този сезон турският национал има на сметката си 3 гола и 8 асистенции.

Скаутът на Барселона е хвърлил поглед и върху Андре Сантош. Бразилецът играе като ляв защитник и дойде във Фенербахче през 2009 година за 5 милиона евро. И той има договор с “фенерите” до 2014 година. Заради проблеми със слабините той не игра почти целият ноември миналата година, но от началото на пролетния дял в турското първенство 28-годишният бразилски национал е неизменен титуляр. /БЛИЦ