Треньорската смяна е все по-актуален вариант за Барселона. За подобен ход при каталунците се заговори след отпадането от Шампионската лига от Атлетико (Мадрид) и загубата от Гранада в събота.
 
Изоставането в класирането и отпадането от ШЛ най-вероятно ще костват поста на Тата Мартиньо. Според испанските медии аржентинецът няма да запази поста си дори и при победа над Реал (Мадрид) на финала на Кралската купа в сряда.
 
Според в. „Ас“ в Барселона вече обмислят вариантите за нов треньор. За момента с най-големи шансове са германците Юрген Клоп и Йоахим Льов.
 
Клоп, който в момента е начело на Борусия (Дортмунд), събра симпатиите на футболните фенове със силното представяне на „жълто-черните“ в последните години. Той е считан и като вариант за Арсенал.
 
Йоахим Льов е селекционер на националния отбор на Германия и има договор до 2016 г. Според в. „Билд“ обаче има вариант контрактът на специалиста да бъде прекратен предварително след Мондиал 2014.
 
В досегашната история на Барселона само два пъти начело на тима са били германци. Ханес Вайсвайлер води каталунците в периода май 1975 – април 1976 г. Удо Латек е треньор на Барса от юни 1981 – март 1983 г, като печели един път КНК, един път Кралската купа и един път Купата на Лигата.