Европейският клубен шампион Барселона триумфира с титлата на приятелския  "Ауди Къп", като на финала победи домакина Байерн (Мюнхен) с 2:0 на собствения му "Алианц Арена". Головете за успеха на каталунците вкара младият халф Тиаго Алкантара в 42-ата и 75-ата минути.

Още от самото начало Барса взе инициативата и в 13-ата минута Давид Вия можеше да вкара от над 25 метра, но изстрелът му беше спасен от вратаря Бут.  След това Байерн имаше няколко изгодни положения за гол, но на два пъти новото попълнение на баварците Нил Петерсен пропусна добри ситуации. Халфът на германците Алаба можеше да вкара, останал сам срещу Виктор Валдес, но не успя да преодолее вратаря. Малко след тази ситуация падна и първият гол в мача. Максуел подаде добре от левия фланг и Тиаго Алкантара с глава не остави шансове на Ханс-Йорг Бут.

След почивката опасностите пред двете врати намаляха. За Байерн в игра се появиха Бастиян Швайнщайгер, Марио Гомес и Томас Мюлер, но и това не помогна на баварците да стигнат до гол. В 75-ата минута пък те получиха втори такъв във вратата си, след като Тиаго Алкантара вкара невероятно попадение с прекрасен фалцов удар извън границите на наказателното поле. Младият нападател на каталунците остави страхотни впечатления на този турнир, след като се разписа и на полуфинала срещу бразилския Интернасионал, победен в крайна сметка след изпълнение на дузпи.

В мача за третото място на турнира бразилският Интернасионал победи Милан с 2:0 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 2:2. Головете за Милан бяха дело на Златан Ибрахимович в 3-ата и Алешандре Пато в 60-ата минута след асистенции на Робиньо. Интернасионал пък изравняваше с попадения на Леандро Дамиао в 23-ата и Андрес Далесанро в 80-ата минута. /БЛИЦ