Барселона, Манчестър Юнайтед и Челси ще бъдат сред участниците на Международната шампионска купа в САЩ през юли, обявиха организаторите на турнира. В предсезонната надпревара, която предизвиква сериозен интерес в Съединените щати, ще участват общо 10 клуба.
 
За Барселона това ще бъде първо участие в турнира, докато Манчестър Юнайтед триумфира през 2014 г. Челси се завръща в надпреварата, след като участва в първото издание през 2013 г. Европа ще бъде представена още от ПСЖ, Порто и Фиорентина.
 
За първи път ще има мексикански отбор – Клуб Америка, който има много привърженици в САЩ. Ще има и три тима от МЛС – Ню Йорк Ред Булс, Лос Анджелис Галакси и Сан Хосе Ърткуейкс. За момента не са обявени стадионите за турнира, но се предполага, че американските отбори ще играят на своите стадиони.
 
Чарли Стилитано, изпълнителният директор на компанията „Релевънт Спортс“, която е организатор на Международната шампионска купа, обяви, че се обмисля подобен турнир и в Австралия през юли. Реал (Мадрид), Рома и Манчестър Сити вече са потвърдили участие.