БЛИЦ ще ви запознае и с най-интересните играчи на отбора ТНС.

Уелсците излизат тази вечер на Националния стадион “Васил Левски” срещу ЦСКА в първи плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа.


МАТЮ УИЛЯМС е 27-годишен нападател, който играе пет години в Манчестър Юнайтед. Той пристига на “Олд Трафорд” през 1999 година, но нито веднъж не попада в селекцията на Сър Алекс Фъргюсън. След това прекарва известно време в Нютс Каунти и други по-скромни отбори. През лятото е взет в ТНС и феновете полудяват, защото имат играч, тренирал заедно с Дейвид Бекъм.

ДЖЕЙМИ УУД е юноша на Манчестър Юнайтед, но така и не прави сериозна кариера заради чести травми. 32-годишнит таран е бивш национал на Каймановите острови, играл е още за Хъл Сити и Суонси. Ууд е голямата звезда на ТНС от пристигането си през 2003 година - има 205 мача и 69 гола.

Другият национал на екзотична страна е МАТЮ БЕРКЕЛИ. 23-годишният нападател също е роден в Манчестър и започва в популярния тим. През 2008 година идва в ТНС и веднага става основен реализатор. Матю играе за националния тим на Сейнт Китс и Невис.

В тима се подвизават двама братя. По-големият ТОМИ ХОЛМС е икона за клуба. Вече 10 сезона носи зелено-белия екип и е наричан Мистър Отговорност. Има 371 мача, а през 2009 година бе избран за Най-добър играч в първенството. По-малкият с 10 години ДАНИ ХОЛМС върви по-стъпките на батко си. На 21 години изигра 43 мача за ТНС миналия сезон.

Накрая не може да не споменем 26-годишния вратар ПОЛ ХАРИСЪН, който е юноша на Ливърпул. Играе за редица отбори в Премиършип и Чемпиъншип преди да подпише с уелския тим през 2007-а. Пол не успява да запише мач за “мърсисайдци”, но съдбата му е силно свързана с отбора. Едва на 5 годинки той губи баща си Гари и чичо си Стивън в трагедията на “Хилзбъро” през пролетта на 1989 година. Миналата година, когато Ливърпул почете паметта на 96-те жертви в един от най-жестоките дни на английския футбол, Пол бе поканен да играе във възпоменателния мач.