Алки (Ларнака) обърна гранда АПОЕЛ (Никозия) с 2:1 в среща от 15-ия кръг на кипърското първенство. Българският нападател Костадин Башов започна като титуляр за домакините от Алки и остана на терена до 81-ата минута, когато беше заменен от Охене. В 53-ата минута той получи жълт картон за фаул.

Още в 3-ата гостите от АПОЕЛ, който е първият кипърски отбор на 1/8-финалите в Шампионската лига, поведоха с 1:0 благодарение на македонския полузащитник Иван Тричковски, който прониза полския вратар на домакините Черняк. Само две минути по-късно Башов можеше да изравни, като се откъсна от защитата на гостите, но ударът му се отби в гредата и след това топката беше изчистена. Пред юношата на „Левски” се откри още една възможност да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле излезе в аут в 28-ата минута.

В 36-ата минута Алки изравни с гол на Арнал Либерт Конде, който се разписа след пас на Пардо. В третата минута на допънителното време на първата част Алки шокира АПОЕЛ, след отново Конде беше точен след нов пас на Пардо, който се възползва от грешка в защитата на Жорже от гостуващия състав. След почивката нови попадения не паднаха.

С успеха си Алки събра 19 точки и се изкачи на седмо място в класирането. Поражението пък смъкна АПОЕЛ на второ място с 32 точки. Начело излезе АЕЛ Лимасол, който разгроми Еносис Паралимни с 4:0. Хеттрик реализира Джили Вуохо, а едно попадение добави Едмар Силва. Българският вратар на домакините Георги Петков не игра.