БАТЕ Борисов шокира света, побеждавайки с 3:1 Байерн Мюнхен в Шампионската лига снощи, но въпреки това в тима смятат, че това не е най-важната победа в историята на клуба. Според една от звездите на отбора - Витали Родионов, успехът над “Левски” през 2008 година е исторически и по-ценен от този над германския колос.

„Не бих казал, че тази победа е една от най-важните в историята на БАТЕ. Такава беше победата срещу Левски през 2008 година, когато за първи път пробихме в групите на Шампионската лига. Тогава започна нашата приказка“, каза Родионов.

„Днешната победа е от този тип, който ще ни позволи да се движим напред и да набираме точки“, коментира белоруският национал, който вкара голове и при двете победи на БАТЕ в Шампионската лига тази година.

Витали Родионов носи екипа на БАТЕ Борисов още от 2005 година и бе титуляр и в двата мача срещу Левски в квалификациите за влизане в групите на ШЛ през 2008-а, когато белорусите продължиха напред след успех с 1:0 при гостуването в София и равенство 1:1 на реванша в Борисов.