Байерн продължава успешно защитата на трофея в Шампионската лига, след не допусна грешка и елиминира Арсенал, и то за втора поредна година в тази фаза на надпреварата. Баварската машина е на 1/4-финалите след 1:1 на реванша на "Алианц Арена". Бастиан Швайнщайгер откри резултата в 54-ата минута, а само 120 секунди след това Лукас Подолски наказа бившите си съотборници и изравни за гостите от Лондон.

Домакините можеха и да стигнат до успеха, но в края Томас Мюлер пропусна дузпа и така с общ резултат 3:1 от двата мача баварците продължават на 1/4-финалите. В първата среща на "Емирейтс" Хосеп Гуардиола и футболистите му ликуваха след успех с 2:0. Тогава головете вкараха Тони Кроос и Томас Мюлер, които на реванша останаха резерви, но все пак се появиха на терена през втората част.

Първото полувреме на реванша не предложи много интересни моменти на зрителите и завърши без голове. След почивката Швайнщайгер откри за Байерн в 55-ата минута. Тогава Франк Рибери проби по левия фланг, нахлу в наказателното поле на гостите и подаде към съотборника си, който от точката за изпълнение на дузпа не сгреши и направи задачата пред Арсенал непосилна.

"Топчиите" вече изоставаха с 0:3, но само 120 секунди по-късно Лукас Подолски върна надеждите. Германският нападател направи 1:1, но реферът Свейн Одвар Мьоен подмина явно избутване в гръб на Подолски срещу Филип Лам, който загуби топката в наказателното си поле. Неговият бивш съотборник в Байерн пое кълбото, тръгна към вратата и от малък ъгъл матира Мануел Нойер - 1:1.

След изравняването темпото се позасили. Опасностите пред двете врати се редуваха една след друга, а стражът на Арсенал Фабиански на два пъти се намеси решително след удари на Кроос и Манджукич. В 75-ата пък стражът спаси изстрел на Ариен Робен пробва да се разпише, но Фабиански улови.

В 78-ата минута Хави Мартинес извърши нарушение срещу Подолски и спря атаката на гостите, а малко след това германският нападател на Арсенал се пребори за топката в наказателното поле на Байерн, успя да центрира, но Жиру се размина с топката.

В края на "топчиите" беше ясно, че няма какво да губят, организираха няколко нелоши атаки, но не успяха да вкарат втори гол. За сметка на това по-интересното се случи пред тяхната врата. Лоран Косчиелни се оказа един на един срещу Робен, а холандецът леко преигра при контакта помежду им в наказателното поле. Норвежкият съдия посочи бялата точка, а от нея Томас Мюлер стреля в плонжиралия вдясно Фабиански, топката се отби в краката на вратаря, след което се завъртя коварно по голлинията и стражът на Арсенал я доизби преди Мюлер да довкара. Равенството обаче беше напълно достатъчно на настоящия носител на Шампионска лига, който на 21 март ще научи името на съперника си на 1/4-финалите.


байерн_1.jpg
арсенал_1.jpgБАЙЕРН - АРСЕНАЛ 1:1
1:0 Бастиан Швайнщайгер (55), 1:1 Лукас Подолски (57)

(2:0 в първия мач) 


Байерн: 1.Мануел Нойер, 21.Филип Лам, 4.Данте, 8.Хави Мартинес, 27.Давид Алаба, 6.Тиаго Алкантара, 31.Бастиан Швайнщайгер, 19.Марио Гьотце (59-39.Тони Кроос), 7.Франк Рибери (85-25.Томас Мюлер), 10.Ариен Робен, 9.Марио Манджукич
Резерви: 22.Том Щарке, 5.Даниел ван Буйтен, 13.Рафиня, 17.Жером Боатенг, 25.Томас Мюлер, 39.Тони Кроос, 14.Клаудио Писаро
Треньор: Хосеп Гуардиола

Арсенал: 21.Лукас Фабиански, 3.Бакари Саня, 4.Пер Мертезакер, 5.Томас Вермаелен, 6.Лоран Косчиелни, 19.Санти Касорла, 11.Месут Йозил (46-7.Tомаш Росицки), 8.Микел Артета (77-44.Серж Гнарби), 15.Алекс Окслейд-Чембърлейн (84-20.Матийо Фламини), 9.Лукас Подолски, 12.Оливие Жиру
Резерви: 13.Емилиано Вивиано, 25.Карл Дженкинсън, 7.Томаш Росицки, 20.Матийо Фламини, 44.Серж Гнарби, 45.Айзък Хейдън
Tреньор: Арсен Венгер
 
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Свейн Одвар Мьоен (Нор)
Жълти картони: Данте, Хави Мартинес (Байерн); Лукас Подолски, Микел Артета, Томас Вермаелен (Арсенал)

bayern_ars_1_1.jpg


ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2013/14 - ТУК
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК