Байер Леверкузен победи Уест Хям с 2:0 у дома в първия четвъртфинален мач между двата отбора в Лига Европа.

Първото по-опасно положение в срещата бе на сметката на Уест Хям в 10-ата минута, когато Мохамед Кудус получи топката в наказателното поле на домакините и веднага стреля ниско по тревата. 

Десет минути след това Алехандро Грималдо излезе очи в очи с Лукаш Фабиански, шутира към левия ъгъл на вратата, но изстрелът му беше спасен.

След половин час игра Патрик Шик получи топката на чиста позиция в наказателното поле на гостите и би към левия ъгъл на вратата, но отново Фабиански успя да се справи.

Две минути по-късно футболистите на Байер Леверкузен имаха претенции за дузпа, след като топката рикошира в ръката на играч на Уест Хям, но главният рефер направи знак, че играта трябва да продължи.

Патрик Шик имаше страхотна възможност да изведе своя тим напред в резултата в 71-вата минута, когато засече центриране в наказателното поле на "чуковете", но Фабиански отново спаси.

Байер Леверкузен успя да поведе в 83-ата минута. Алехандро Грималдо центрира от корнер на втора греда за Йонатан Та, който свали с глава за Виктор Бонифас, чийто удар бе блокиран. Йонас Хофман се възползва от рикошета и стреля от воле към долния десен ъгъл на вратата, за да порази целта и да даде аванс на "аспирините" (1:0).

Байер Леверкузен удвои преднина си в първата минута от добавеното време на срещата. Хофман центрира топката в наказателното поле на Уест Хям, където Виктор Бонифас не сбърка за крайното 2:0.