Германският шампион Байерн няма да може да използва Франк Рибери и Медхи Бенатия в мачовете си до края на годината. Двамата получиха контузии при победата с 2:0 като гост на Динамо (Загреб) в Шампионската лига в сряда.

Новината за контузията на Рибери е разочароваща, тъй като френският плеймейкър тъкмо се завърна в игра след продължително лечение на травма. Първия му мач след възстановяването беше при загубата с 1:3 от Борусия (Мьонхенгладбах) в събота, когато вкара гол.

Той започна като титуляр срещу Динамо (Загреб), но на почивката беше заменен. Според лекарския щаб на Байерн става дума за мускулна контузия, заради която Рибери няма да може да вземе участие в трите мача на тима до края на годината.

Бенатия също беше заменен принудително през второто полувреме на срещата в Загреб. Мароканският национал беше привлечен в Байерн от Рома през лятото на 2014 г. срещу 26 милиона евро. Той обаче не успя да се наложи при баварците.

До края на 2015 г. на Байерн предстоят два мача в Бундеслигата – домакинство на Инголщад (12 декември) и гостуване на Хановер (19 декември, както и един двубой за Купата на Германия – домакинство на Дармщад (15 декември).