Швейцарският национал и халф на Байерн Джердан Шакири ще бъде извън строя от шест до седем седмици заради мускулна бедрена травма. 22-годишният полузащитник получи контузията по време на световната квалификация на Швейцария при визитата на Албания (2:1) миналия петък, като той вкара първия гол в мача, след който "кръстоносците" се класираха за световното първенство в Бразилия следващото лято.

"Диагнозата е тежка. Разочарован съм, но ще се опитам да се възстановява възможно най-бързо. Вече съм имал подобна травма в бедрото и тогава се възстанових относително бързо. На това се надявам и сега", сподели Шакири пред официалния сайт на баварците.

Имах страхотна седмица, в която играх силно в Леверкузен, където треньорът ме пусна в игра от самото начало, а след това и световната квалификация с Швейцария. Бях в добра форма и сега това, съжалявам. Гледам обаче напред. Скоро ще се завърна", допълва швейцарецът.

Шакири ще пропусне най-малко девет мача на Байерн и ще се завърне в игра най-рано на 4 декември в осминафинала за Купата на Германия срещу Аугсбург.