Байерн доминира напълно в германската Бундеслига и през тази година, а с 37 точки след 13 кръга баварците поставиха рекорд през миналата седмица за най-добър старт в първенството. Причина за това е изключително добрата защита, допуснала само 5 попадения от началото на кампания. Това е най-добрата защита от всички водещи първенства в Европа. Вратарят Мануел Нойер също не бива да бъде забравян, но статистиката от отправените към вратата на Байерн удари в три от срещите този сезон сочи, че дори и без него в тези мачове баварците щяха да са първи в Бундеслигата, съобщава „Билд”.

В третия кръг Байерн спечели с 3:0 срещу Байер (Леверкузен). „Аспирините” обаче отправиха само три точни удара в очертанията на вратата на баварците, което означава, че в най-лошия случай срещата би завършила 3:3 и грандът от Мюнхен би могъл да спечели само една точка.

В деветия кръг баварците победиха Вердер с 1:0 в Бремен. Домакините отправиха само два удара към вратата на Байерн и ако бяха вкарали, щяха да спечелят с 2:1.

Срещу Айнтрахт във Франкфурт баварците завършиха 0:0 и прекъснаха серията си от 10 поредни победи от началото на сезона. Айнтрахт също отправи само два удара и Байерн можеше да загуби с 0:2.

Ако горепосочените срещи бяха завършили със загуба на точки за Байерн, тимът от Мюнхен щеше да има 6 точки по-малко в актива си, а в момента води с 8 точки на втория Борусия (Дортмунд). Това означава, че и без Нойер в три от срещите баварците щяха отново да са на върха в Бундеслигата с 2 точки аванс.