Босовете на германския гранд Байерн (Мюнхен) ще освободят холандеца Луис ван Гаал от поста му старши треньор през лятото, информира “Билд”.

След дълга среща в дома на Карл-Хайнц Румениге в неделя бе взето решение Ван Гаал да не бъде уволняван, а да води тима до края на сезона, като основната му цел е да класира баварците за участие в Шампионската лига и догодина.

Днес ръководството на баварците се срещна с Ван Гаал и отново обсъди ситуацията с треньорския пост. Взето е било решение да бъде прекратен след края на сезона договора на Ван Гаал. 60-годишният бивш селекционер на Холандия имаше контракт с Байерн до лятото на 2012 година, но ще напусне година по рано.

След взетото окончателно решение днес започнаха спекулациите за бъдещия наставник на Байерн от следващия сезон. Според “Билд” фаворит за поста е Юп Хайнкес, който водеше баварците между 1987 и 1991, през 2009 година пое тима за последните пет кръга от сезона след напускането на Юрген Клинсман. В момента Хайнкес е начело на Байер (Леверкузен), който на второ място във временното класиране в Бундеслигата и почти сигурно ще играе в Шампионската лига следващия сезон.

Останалите варианти пред Байерн за наставник от лятото са спортният директор на Германския футболен съюз Матиас Замер, холандецът Гуус Хидинк, който в момента е селекционер на Турция и Мартин Йол, който е без работа, след като бе освободен от Аякс през декември. /БЛИЦ