Германският шампион Байерн се готви да осъществи рекорден трансфер в историята идното лято. Баварците ще инвестират 80 милиона евро за голмайстора на Лил Никола Пепе, а това рекордна сума за германската Бундеслига и френската Лига 1, съобщава beIN Sports.

Според информацията мощният концерн за спортна екипировка Adidas ще помогне финансово на Байерн за осъществяване на сделката.

Факт е, че от няколко седмици немският първенец наблюдава изявите на Пепе. В края на февруари главният скаут на гранда от Мюнхен Лоран Бусер бе на трибуните за мача на Лил срещу Страсбург (1:1), за да гледа голмайстора от Кот д‘Ивоар.

От началото на сезона Никола Пепе е вкарал 17 гола в Лига 1, а освен това е асистирал за още 10 попадения на „кучетата“. Само голмайсторът на ПСЖ Килиан Мбапе има повече голове и асистенции от 23-годишния нападател, следен и от други европейски грандове.

Байерн иска да изпревари конкуренцията с мега предложението си и да привлече Пепе за заместник на холандеца Ариен Робен, който напуска клуба след края на сезона.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19