Германският колос Байерн (Мюнхен) няма да може да разчита на звездата си Ариен Робен в следващите два кръг от Бундеслигата.

Холандският национал бе наказан за 2 срещи и с глоба от 15 000 евро заради обида към съдията. Робен получи директен червен картон след края на баварското дерби срещу Нюрнберг (1:1) в събота, след като си позволи да отправи нецензурни реплики към арбитъра Кнут Кирхер.

“Клубът приема наложеното от Германския футболен съюз наказание”, заяви пресаташето на Байерн Маркус Хьорвик. Временният наставник на баварците Андрис Йонкер, който замени незабавно уволнение през уикенда Луис ван Гаал, пък не остана никак доволен от санкцията на Робен, който ще пропусне домакинството срещу Байер (Леверкузен) в дербито на следващия кръг и гостуването на Айнтрахт (Франкфурт) на 24 април.

Освен холандеца наказан от баварците е и бранителят Холгер Бадщубер за натрупани картони. “Трябва да намерим някакво решение и бъдете сигурни, че ще го направим”, сподели Йонкер след получаването на лошите новини от дисциплинарната комисия. /БЛИЦ