Щутгарт загуби у дома от Байерн (Мюнхен) с 0:2 в дербито от 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия. Наставникът на домакините Бруно Лабадия празнуваше своя 46-и рожден ден, но неговите възпитаници го разочароваха и не успяха да му подарят победа и продължаване в следващия етап.

Двубоят премина под диктовката на баварците, чийто наставник Юп Хайнкес получи лоши новини в 17-ата минута, когато звездата Бастиан Швайщайгер напусна терена на „Мерцедес Арена” с контузия в глезена и на негово място влезе австрийският национал Давид Алаба. Три минути по-късно силен изстрел на Тони Кроос бе избит със сетни усилия от вратаря на Свен Улрайх, като топката първо се удари в напречната греда и след това излезе в корнер. Превъзходството на гостите бе материализирано в 30-ата минута, когато Франк Рибери засече центриране по земя отдясно и вкара за 0:1. В добавеното време на първата част Улрайх отново се намеси решително след удар на Кроос, а топката този път се отби в страничната греда, след което излезе в ъглов удар.

Буквално с първата си атака след почивката баварците сложиха точка на спора, след като в 46-ата минута Томас Мюлер центрира към Марио Гомес, чийто първи удар бе отразен от Улрайх. При добавката обаче нападателят покачи на 0:2. До края на мача Байерн продължи да доминира, но не реализира нови попадения.

Купа на Германия - 1/4-финали:

Вторник, 7 февруари
Холщайн (Кил) – Борусия (Дортмунд) 0:4
0:1 Роберт Левандовски (11), 0:2 Шинджи Кагава (18), 0:3 Лукас Бариос (80), 0:4 Иван Перишич (87)

Сряда, 8 февруари
Хофенхайм – Гройтер Фюрт 0:1
0:1 Оливие Океан (44)

Херта (Берлин) – Борусия (Мьонхенгладбах) 0:2
0:1 Филип Даемс (101-дузпа), 0:2 Оскар Вендт (120+2)

Щутгарт – Байерн (Мюнхен) 0:2
0:1 Франк Рибери (30), 0:2 Марио Гомес (46)

Заб. (Жребият за полуфиналите се тегли на 12 февруари)