Германският колос Байерн (Мюнхен) спечели първия си мач от лятната подготовка под ръководството на новия наставник Юп Хайнкес с разгромното 15:0 срещу сборен отбор на италианската провинция Трентино. Мачът се игра в градчето Рива дел Гарда, където баварците се готвят за следващия сезон.

Хеттрик за Байерн вкара новото попълнение Нилс Петерсен, дошъл от Енерги Котбус, с 2 гола се отчетоха голмайсторът на Бундеслигата Марио Гомес, Бастиан Швайнщайгер и Тони Кроос, а по веднъж се разписаха Ивица Олич, Луис Густаво, Ариен Робен от дузпа, Даниел Пранич, Гюнейт Кьоз и Анатоли Тимошчук.

За първи път на вратата на баварците застана германският национал Мануел Нойер, привлечен от Шалке 04. Той бе заменен на полувремето от Ханс-Йорг Бут. В дебюта си обаче Нойер бе посрещнат с неприятен плакат от фенове на Байерн. На него бе написано: “Ти можеш да парираш още толкова много топки, но ние никога няма да те приемем с нашия екип”.

Миналия уикенд 25-годишният страж пък бе посрещнат с аплодисменти от привържениците в Мюнхен по време на официалния старт на подготовката. След мача с Трентино Нойер не пожела да коментира издигнатия срещу него плакат. /БЛИЦ