Байерн и Борусия (Дортмунд) влизат в битка за таланта на Волфсфург и национал на Германия до 19 години Юлиан Брандт. Дори и мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е впечатлен от качествата на 17-годишното крило на „вълците”, отбелязва „Билд”.

Според немския таблоид зад кулисите се води и брутална война между мениджъри, които искат да представляват младия футболист, който през лятото на 2014 година ще бъде свободен агент.

Брандт играе предимно по лявото крило и вече е ставал шампион на Германия с юношите на Волфсбург. Роденият в Бремен футболист е част от юношеската академия на „вълците”, а от този месец тренира три пъти в седмицата с първия тим на Волфсбург.

„Това, че английски и италиански клубове го искат, не е нищо ново. Той е изграден от нас футболист и показва добри резултати в националните отбори на Германия. Показахме му възможностите, които може да има при нас, но не можем да принуждаваме никой да изпусна късмета си”, сподели мениджърът на Волфсбург Клаус Алофс, според който преди ноември футболистът едва ли ще вземе решение. До тогава ще продължи войната на мениджърите и европейските грандове.