Шампионът Байерн разби у дома изненадата на сезона Щутгарт с 3:0 в мач от 15-ия кръг на германската Бундеслига.

Гостите владееха топката 57% в срещата, като през първата част цифрата дори бе 70%, но това не им помогна да стигнат дори до гол на "Алианц Арена". Баварците пък показаха страхотна ефективност и пратиха топката цели пет пъти в мрежата зад вратаря Александър Нюбел, който е тяхна собственост, но две от попаденията не бяха зачетени заради засади.

Още във 2-ата минута Лерой Сане даде успореден пас към Хари Кейн, който нямаше никакви проблеми да вкара за 1:0.

В 25-ата минута Ким Мин Джае отбеляза страхотен гол с глава при изпълнение на пряк свободен удар, но след намесата на ВАР попадението на корееца не бе зачетено заради засада. Четири минути след това Сане надбяга защитата и стреля към долния десен ъгъл, но Александер Нюбел направи превъзходно спасяване.

В 37-ата минута Томас Мюлер намери Лерой Сане, но Сане изпрати топката до десния стълб, а малко преди почивката Нюбел спаси удар на Хари Кейн.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме Томас Мюлер получи топката след грешка на гостите при изнасянето ѝ, за да се разпише, но и този гол не бе признат от ВАР заради засада.

След почивката в 55-ата минута Ким Мин Джеа изпълни пряк свободен удар, а Хари Кейн с глава удвои аванса на домакините с 20-ия си гол в Бундеслигата. Осем минути след това корейският бранител бе на правилното място и отбеляза красиво попадение за 3:0.

До края на мача нито домакините, нито гостите успяха да реализират някои от положенията и и резултатът остана непроменен.

След успеха си Байерн събра 35 точки на втората позиция и изостава на 4 от лидера Байер Леверкузен. Щутгарт остава четвърти с 31 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!