Световният и европейски клубен шампион Байерн преотстъпи защитника Ян Кирхоф на Шалке 04 до лятото на 2015 година, обявиха официално и двата клуба.

„Миньорите” от Гелзенкирхен имат опция да откупят напълно правата на 23-годишния защитник след края на договора за наем.

Кирхоф няма да може да играе за „кралскосините” в 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид), тъй като е взел участие в 2 от мачовете на Байерн в груповата фаза.

„Мисля, че това е добро решение и за трите страни. Ян ще получи игрова практика, която не възможна досега в Мюнхен. Желаем му всичко най-добро и дано през 2015 година се завърне в Байерн”, заяви изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Кирххоф премина от Майнц в Байерн през лятото със свободен трансфер и има 11 участия с екипа на баварците или общо 155 минути във всички турнири. Досега обаче Хосеп Гуардиола никога не е пускал бранителя да започне като титуляр.

Интерес към защитника проявяваха още Нюрнберг и Айнтрахт (Франкфурт), но в крайна сметка той ще се изявява с екипа на „миньорите” от Гелзенкирхен.