Байерн има нов подгласник в класирането на Бундеслигата. Това стана ясно след изиграването на ранните съботни мачове от 19 кръг на германското първенство. Така без да играят баварците запазиха аванса си от 13 точки на върха.

Байер (Леверкузен) излезе втори и почти отказа Хофенхайм от борбата за участие в Шампионската лига, след като се наложи с 4:1 като гост. Лукас Аларио вкара два гола за „аспирините“ в последните 20 минути на мача. По един път се разписаха Леон Бейли и Юлиан Баумгартлингер. Адам Салай реализира почетното попадение за домакините. Така „аспирините“ събраха 31 точки и са на втора позиция в класирането. Хофенхайм е девети с 27 точки.

РазенБалшпорт (Лайпциг) сдаде втората позиция, след като загуби с 1:2 гостуването си на Фрайбург след обрат. И трите попадения в мача паднаха в средата на второто полувреме. Първо Тимо Вернер даде аванс на „червените бикове“ в 65-ата минута. Яник Хаберер изравни в 72-ата, а четири минути по-късно Робин Кох донесе победата на домакините. С този успех Фрайбург събра 23 точки и заема 12-о място. РазенБалшпорт (Лайпциг) се смъкна на трета позиция с 31 точки заради по-лоша голова разлика от Байер (Леверкузен).

Борусия (Мьонхенгладбах) победи Аугсбург с 2:0 и се вмъкна в Зона Шампионска лига, измествайки Борусия (Дортмунд). Матиас Гинтер откри резултата в 10-ата минута след асистенция на Торган Азар, а в 90-ата минута ролите се размениха и Азар вкара след пас на Гинтер. Така „жребците“ събраха 31 точки, една повече от Борусия (Дортмунд) и Шалке 04. Аугсбург е осми с 27.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА