Рекордьорът по спечелени шампионски титли в Германия Байерн (Мюнхен) следи отблизо изявите на съотборника на българския национал Илиян Мицански в Кайзерслаутерн Иво Иличевич.

“Да, наистина го наблюдаваме”, потвърди спортният директор на баварците Кристиан Нерлингер интереса към Иличевич, който играе за “червените дяволи” от лятото на 2009 година, а през настоящия сезон има отбелязани 5 гола в 19 мача.

Хърватският национал би могъл да замени в халфовата линия на Байерн Хамит Алтинтоп, който не е доволен от ролята си на резерва и може да напусне клуба през лятото.

В същото време Нерлингер добави, че са започнати преговори за удължаване договора на немския национал Тони Кроос. “Искаме да се обвържем с Тони за дълго и мисля, че съм на прав път”, каза още Нерлингер.

Ако това стане факт, Кроос ще стане петият играч на Байерн, който удължава договора си с баварците предварително до 2015 година. Досега това направиха суперзвездата Франк Рибери и немските национали Бастиан Швайнщайгер, Филип Лам и Томас Мюлер./БЛИЦ