Байерн внесе молба в Германската футболна лига (ГФЛ) за въвеждане на технология на голлиниите за срещите в Бундеслигата. Още на следващото събрание на ГФЛ в началото на декември ще бъде гласувана тази възможност.

Напоследък в Германия се забелязаха множество грешни решения на главните съдии, които доведоха до ново повдигане на темата. Едно от тях бе в полза на Байерн във финала за Купата на Германия, спечелен от баварците с 2:0 след продължения. В 64-ата минута на редовното време обаче Данте изби топката около голлинията след удар с глава на намиращия се в засада Матс Хумелс. При дадената ситуация не бе признат гол, нито бе отсъдена засада, а повторенията показаха, че топката преминаха с пълния си обем голлинията.

Преди време множеството от всички 36 клуба в Първа и Втора Бундеслига гласуваха срещу въвеждането на технологиите, като главният мотив за отказа бе, че това би струвало твърде скъпо.

„Трябва да пазим футбола и преди всичко съдиите по-добре за в бъдеще. Непоносимо е съдиите да бъдат упреквани, когато не могат да използват повторения и математически изчисления. Това трябва да бъде предотвратено”, обяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.