Байерн се е спрял на сензационен кандидат за треньорския пост, след като Ралф Рангник окончателно предпочете да остане начело на националния отбор на Австрия до лятото на 2026 г.

Добре информирани източници в Германия твърдят, че новият избор на ръководството на баварците е Роджър Шмид, който в момента е начело на Бенфика.

57-годишният специалист има договор с португалския гранд до 2026 г., а в контракта има откупна клауза от 30 милиона евро. Счита се, че шефовете на Бенфика са готови да се разделят с германеца, тъй като не са доволни от работата му, въпреки че през миналия сезон той изведе „орлите“ до титлата, а след това спечели и Суперкупата на Португалия. В момента Бенфика изостава на пет точки от градския съперник Спортинг (Лисабон) в битката за шампионския трофей, а до края на сезона има още три кръга.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Роджър Шмид и преди това е разглеждан като вариант за треньорския пост на Байерн, но без големи шансове. Сега обаче е на едно от водещите места в списъка. Шмид има предимство пред останалите кандидати, тъй като е германец и няма нужда от адаптация към условията на Бундеслигата.

За последно той работи в немския шампионат в периода 2014-17, когато беше начело на Байер (Леверкузен). Има спечелени трофеи с Ред Бул Залцбург (титла и купа на Австрия), Гуоан (купа на Китай), ПСВ Айндховен (купа и суперкупа на Нидерландия) и Бенфика (титла и суперкупа).

Случаят с Рангник беше поредният провал на баварците да ангажират наследник на Томас Тухел, който напуска след края на сезона. Преди това като варианти отпаднаха считаните за фаворити Шаби Алонсо и Юлиан Нагелсман. Унай Емери и Себастиан Хьонес също предпочетоха да запазят настоящите си местоработи, съответно в Щутгарт и Астън Вила.

Все още като опции за баварците остават Жозе Моуриньо и Роберто де Дзерби. Специалния в момента е без работа и отказа няколко предложения, в очакване на обаждане от Мюнхен. Де Дзерби е начело на Брайтън, но интерес към него имат и друго отбори, включително Ливърпул.