Спортният директор на Байерн (М) Кристиан Нерлингер работи усилено по намирането на нов треньор на отбора от следващия сезон. И според в. "Билд" той може да се казва Хосеп Гуардиола.

Шефът е бил видян с Пере Гуардиола, брат и съветник на наставника. Изданието твърди, че 41-годишният Пеп е сигнализирал, че е заинтересован от подобно развитие на бъдещето му.

Това е била и причината да откаже мегапредложението от страна на Челси - 13 млн. евро на сезон. Ръководството на "сините" пък се е принудило да заложи в дългосрочен плана на временния мениджър на отбора Роберто ди Матео.

Нерлингер гледа Гуардиола за последно край тъч-линията във финала за купата на Испания (б.р. - спечелен с 3:0 срещу Атлетик (Б) на "Висенте Калдерон" на 25 май). Именно след него Пеп приключи четиригодишната си авантюра с Барселона (14 трофея) и ще си вземе почивка до следващото лято.

Отлично за Байерн, които продължиха договора на 67-годишния Юп Хайнкес именно до края на юни 2013-а. "Билд" дори се шегува, че за една година Гуардиола спокойно може да научи немски език, за да се включи на пълни обороти на "Зебенер Щрасе".