Байерн отстрани като гост Байер (Леверкузен) с 5:3 след дузпи и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия. В редовното време и продълженията срещата на "Бай Арена" завърши 0:0.

Съперниците изиграха скучно първо полувреме, в което баварците играеха повече с топката, но бяха твърде пасивни и едва в 40-ата минута имаха шанс да поведат, но ударът на Томас Мюлер от близка дистанция бе отразен.

След почивката бе далеч по-интересно. Попадение на Роберт Левандовски с глава в 60-ата минута бе отменено заради спорно нарушение срещу Топрак. Пет минути след това Леверкузен изпусна златна възможност. Карим Белараби остана лице в лице с Мануел Нойер, но стражът на гостите спаси. При следващата атака на Байерн Бернд Лено пък спаси плътен изстрел на Левандовски.

В последните секунди на редовното време Байерн изтръпна. Белараби отправи прострелно центриране по земя, а Нойер и Рафиня се разминаха с топката, но Брандт я засече неточно. Малко след това домакините имаха претенции за червен картон за Тиаго Алкантара, който изрита Щефан Кислинг в лицето при опит да играе с топката. Испанецът обаче се размина само с жълт картон.

В средата на първото от двете продължения Марио Гьотце пропусна невероятен възможност за гостите след центриране на Рафиня, шутирайки от близка дистанция покрай вратата.

При дузпите футболистите на Байерн бяха по-точни и реализираха всяко едно от петтс си изпълнения от бялата точка, последното от които на Тиаго Алкантара. Пропуск за "аспирините" направи Йосип Дърмич още при първата дузпа, спасена от Мануел Нойер.

Байер (Леверкузен) - БАЙЕРН 0:0, 3:5 след дузпи
0.9zBAY.jpg