Рекордьорът с 22 спечелени шампионски титли на Германия Байерн (Мюнхен) демонстрира добра форма две седмици преди подновяването на шампионата в Бундеслигата. Баварците спечелиха първата си сериозна контрола в катарската столица Доха срещу египетския гранд Ал Ахли (Кайро) с 2:1. Преди два възпитаниците на Юп Хайнкес разбиха в първата си проверка на катарска земя местния Ал Саилия с 13:0.

Успехът на Байерн над египетския тим бе помрачен от контузия на голмайстора Марио Гомес, който бе заменен принудително още в 8-ата минута. Влезлият на негово място Ивица Олич даде преднина на баварците в 31-ата минута за 1:0. Мохамед Баракат се възползва от грешен пас на Даниел ван Буйтен и в 49-ата минута изравни за 1:1. Последваха силни минути и редица пропуски на Байерн, за да се стигна до добавеното време, в четвъртата минута на което с втория си гол в мача Ивица Олич донесе победата на немския колос с 2:1.

Срещу Ал Ахли Юп Хайнкес пусна състава, на който смята да заложи при подновяването на Бундеслигата на 20 януари с гостуване на Борусия (Мьонхенгладбах). Това не позволи на френската звезда Франк Рибери да играя, тъй като той ще трябва да изтърпява наказание срещу Мьонхенгладбах.

В понеделник Байерн заминава за Ню Делхи, където във вторник трябва да премери сили срещу националния отбор на Индия.