Босовете на Байерн (Мюнхен) официално постигнаха договорка с колегите си от Манчестър Сити за трансфера на германския национал Жером Боатенг.

22-годишният бранител в момента е с “гражданите” в Лос Анджелис, но до няколко дни ще пристигне в Мюнхен за медицински тестове, след което ще подпише договор до 30 юни 2015 година, съобщава официалният сайт на баварците.

Относно трансферната сума и двата клуба запазиха мълчание, но според източници на немския таблоид “Билд” става въпрос за 13,5 милиона евро.

“Бяха интензивни преговори и трябваше да извървим дълъг път, за да доведен този този трансфер до добър край. С идването на Жером Боатенг си осигурихме желания бранител за центъра на защитата на Байерн”, заяви председателят на Управителния съвет на баварците Карл-Хайнц Румениге.

“Жером Боатенг е млад германски национал, който ще пасне перфектно на философията на Байерн. Освен това той бе един от желаните играчи на нашия старши треньор Юп Хайнкес”, добави пък спортният директор на Байерн Кристиан Нерлингер. /БЛИЦ