Байерн обърна като гост Щутгарт с 2:1 в отложена среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига и записа 10-а поредна победа за първенство, увеличавайки аванса си на върха в класирането до 13 точки пред Байер (Леверкузен). Ведад Ибишевич (29) даде аванс на домакините, но гостите от Мюнхен стигнаха до обрата с голове на Клаудио Писаро (76) и Тиаго Алкантара (90+3) със странична ножица.

Баварците записаха 43-и мач без загуба за първенство, продължавайки да изграждат този рекорд. Световният и европейски клубен шампион постави и нов рекорд, записвайки 28-о поредно гостуване с поне едно отбелязано попадение. Байерн подобри постижението от 27 визити на Хамбургер с поне един вкаран гол от периода 1981-1983 година.

Байерн бе без контузените Ариен Робен и Франк Рибери, а Марио Манджукич остана на резервната скамейка. Атаката през първата част се водеше от Марио Гьотце, а по крилата действаха Джердан Шакири и Томас Мюлер, докато в средата на терена бяха Тони Кроос и Тиаго Алкантара. Домакините от Щутгарт заложиха на двама чисти нападатели в лицето на Мохамед Абделауе и Ведад Ибишевич.

Гостите от Мюнхен имаха сериозен превес във владението на топката още след първия съдийски сигнал, докато домакините ориентираха играта си на контраатаки, но също така се представяха много добре и в единоборствата. В началните минути пропуски направиха Винер за швабите и Шакири за баварците, като и двамата стреляха от близка дистанция, но не намериха целта.

В 29-ата минута Щутгарт поведе, след като първо 17-годишният Вернер стреля от около 25 метра, а топката бе отклонена от Ибишевич към Абделауе, за който останаха съмнения, че е в засада. Впоследствие Абделауе върна кълбото на Ибишевич, който изведе домакините напред в резултата - 1:0. Въпреки че имаха превъзходство, баварците не създадоха чисти положения за гол до края на първата част. Томас Мюлер, Марио Гьотце и Тиаго Алкантараха пробваха късмета си с удари, които бяха или твърде слаби или неточни.

Веднага след почивката в 46-ата минута Ибишевич можеше да вкара втори гол, но от изгодна позиция стреля на сантиметри покрай вратата. Иначе като цяло картината на терена не се промени. Баварците имаха инициативата, докато швабите контраатакуваха опасно и при една от тези атаки в 54-ата минута удар на Рани Кедира, брат на Сами Кедира, стреля опасно, но Боатенг изби топката пред голлинията.

Гуардиола пусна в игра двама чисти нападатели в лицето на перуанеца Клаудио Писаро и Марио Манджукич, което се оказа и успешен ход.

В 76-ата минута усилията на гостите дадоха резултат, след като Тиаго Алкантара центрира от пряк свободен удар, отсъден за фаул срещу Манджукич, а Клаудио Писаро се разписа с глава за 1:1. Щутгарт се опита да отвърне в ответната атака, но удар на Вернер срещна тялото на Ибишевич, който предотврати голова опасност пред вратата на Нойер.

В третата минута от добавеното време на мача Джердан Шакири центрира в наказателното поле на домакините и Тиаго Алкантара вкара страхотно попадение със странична ножица, за да спечели Байерн трите точки.

След победата си Байерн остава убедителен лидер с 50 точки и увеличи преднината на 13 пункта пред втория Байер (Леверкузен). Щутгарт е на 12-а позиция с 19 пункта.