Световният и европейски клубен шампион Байерн обяви официално привличането на голмайстора на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски. 25-годишният полски национал пристигна днес от Варшава в Мюнхен, където премина медицински прегледи и подписа предварителен договор за 5 години с баварците до лятото на 2019 година. Контрактът влиза в сила от 1 юли 2014 година, когато нападателят става свободен агент.

„Много сме доволни, че успяхме да осъществим този трансфер. Роберт Левандовски е един най-добрите нападатели в света. Той ще подсили състава на Байерн и ще му даде допълнителен тласък. Радваме се много, че днес двете страни подписаха петгодишен договор до 2019 година”, заяви изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Както е известно, договорът на Левандовски с Борусия (Дортмунд) изтича в края на настоящия сезон. Това му позволи да преговаря с Байерн. Все пак от "Сигнал Идуна Парк" ще му платят 5 милиона евро, за да доиграе сезона за Борусия (Дортмунд).

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА