Колосът Байерн (Мюнхен) се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия, след като изключително драматично спечели с 2:1 при гостуването си на втородивизионния Бохум. Домакините откриха резултата след гол на Джовани федерико (26), но баварците стигнаха до обрата с попадения на Тони Кроос (52) и Ариен Робен (90+1).

Срещата на „Рурщадион” предложи много динамичен и красив футбол от страна на съперниците. Байерн започна спокойно мача, но допусна в 26-ата минута допусна греша в отбрана и халфът на домакините Джовани Федерико преодоля Мануел Нойер за 1:0. Баварците реагираха мигновено и установиха натиск пред вратата на домакините, но така и не успяха до края на полувремето да изравнят резултата. След почивката гостите от Мюнхен започнаха с Марио Гомес и Давид Алаба, които се появиха на съответно на мястото на Ивица Олич и Луис Густаво. Смените на Юп Хайнкес дадоха резултат и играта на баварците се оживи. В 52-ата минута Тони Кроос с премерен удар от средна дистанция изравни за 1:1. И след гола гостите продължиха да натискат, но второ попадение така и не падаше във вратата на Луте. В същото време домакините от Бохум разчитаха на контраатаки и също предложиха някои красиви за окото комбинации. Все пак превъзходството на Байерн бе материализирано в добавеното време на мача, когато след поредната стихийна атака топката достигна до непокрития Ариен Робен, който отблизо оформи крайното 1:2 и прати отбора си в следващия етап на надпреварата.

В друга 1/8-финална среща от турнира Нюрнберг загуби у дома от втородивизионния Гройтер Фюрт с 0:1 в своеобразно баварско дерби и отпадна от турнира. Като резерва за гостите от Гройтер Фюрт в 71-ата минута се появи българският бранител Асен Караславов на мястото на Кристофер Ньоте. Единственото и победно попадение за гостите вкара Едгар Приб в 15-ата минута. Неговите съотборници обаче доиграха мача в числено намален състав, след като Бернд Нериг получи втори жълт картон и напусна преждевременно терена.